COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE



Амбасадор Бугарске о Копаонику

Амбасадор Бугарске о Копаонику: Hopnakop екипа је у суботу 04.02.2017 скијала са његовом екселенцијом амбасадором Бугарске у Црној Гори и том приликом презентовала Копаоник и његове чари. Господин Младен Тцхервениаков је том приликом дао и интервју wеб порталу ХопНаКоп.рс. Одушевљен Копаоником причали смо и о предностима а и о манама наше Сребрне планине.


Да ли сте први пут на Копаонику?

 

Да. Први пут сам на Копаонику. Много пута сам скијао у Црној Гори на Жабљаку и на Вучје али сам увек желео да дођем и видим Копаоник и његове ресорте.


Како Вас је дочекао Копаоник?

 

Данас није баш лепо време за скијање али се јасно види како су уређене стазе за скијање. Имате 24 жичара и веома су добро утабане стазе. Такође имате и велики број хотела, ресторана, кафана где свако може да се одмори и ужива у чарима које пружа ова планина. Хотели су прелепи као и садржај у њима.


Ви сте дугогодишњи скијаш и обишли сте све светске ресорте. Како Вам се чини Копаоник у односу на најпознатије ски центре у европи и свету?

 

Видите ја имам кућу у Банско и моје срце је тамо. Пре тридесет година сам ушао у тај пројекат и могу да кажем да сам презадовољан са комплетним ски центром. Оно што могу да приметим да Копаоник има око 70 км ски стаза а на Вал Гардена 1200 км тако да не могу да поредим ова два ски центра. Што се тиче других ствари као што су хотели, спа центри и ноћни живот Копаоник је у самом врху. Оно о чему не могу да причам је о Црногорским ски центрима. На Колашину имају само две жичаре а једна од њих је из 1990 године и у веома лошем је стању. Што се тиче Жабљака тамо је стање нешто боље али дужина стазе је проблем јер је дугачка само око 2 км. Што се тиче уређености стаза ту немам замерке. Ваша скијалишта одрађују посао како треба.
Копаоник је добро позициониран и како видим долазе туристи из целе европе па и света. Доста има гостију из Румуније, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Енглеске, Русије…


Како сте задовољни са ноћним изласком? Ресторанима, кафанама, кафићима…?

 

Ресторани су веома добри а храна је одлична. Што се тиче цене презадовољан сам. Нпр. оно што смо попили и појели синоћ је два пута јефтиније него што би платили у Банско.


Како Вам се чини прилаз Копаонику?

 

То дефинитивно није проблем. Када су моја ћерка и унука кренули из Бугарске причали су има да је прилаз Копаонику у веома лошем стању. Да до Копаоника има да се путује више од 5х. Оно су стигли за мање од 4х а пут је у веома добром стању. Брзо се стиже из Бугарске а и прави се аутопут од Ниша до Софије који треба да буде завршен до краја ове године. Новим аутопутом може се до Копаоника стићи и за 3х.


Његова екселенција Младен Тцхервениаков презадовољан одлази са Копаоника и захвалио се wеб порталу hopnakop.rs на предивној презентацији Копаоника и Копаоничких ски стаза. Такође имамо чврто обећање да ће доћи поново и уживати у чарима наше Сребрне планине.

 

ИЗВОР: HOPNAKOP.RS