COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE



ПОЈАШЊЕЊА У ВЕЗИ СА ПРИПРЕМАЊЕМ ПОНУДЕ У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ УСЛУГА ШТАМПАЊА ПРОПАГАНДНОГ МАТЕРИЈАЛА

 

У складу са чл. 78. Закона о јавним набавкама, организација надлежна за регистрацију привредних субјеката води јавни регистар понуђача – предузетника и правних лица који испуњавају обавезне услове из члана 75. ст.1. тач. 1) до 4) Закона о јавним набавкама, који је доступан на интернет страници, те да свако лице регистровано код поменуте организације може поднети захтев за упис у регистар понуђача.
Ставом 5. истог члана Закона предвиђено је да лице уписано у регистар понуђача није дужно да приликом подношења понуде доказује испуњеност обавезних услова, дакле ни достављањем свих докумената.
Међутим, уколико је за обављање делатности која је предмет набавке предвиђено да се не може обављати без важеће дозволе надлежног органа, такву дозволу је сваки понуђач дужан да достави посебно.
У поглављу III, тачка 1. , став 3. Конкурсне документације предвиђено је да понуђач доказује да испуњава обавезне услове из чл.75. ст.1 тачке 1-4 Закона достављањем писане изјаве потписане од стране овлашћеног лица понуђача и оверене печатом, дате под пуном материјалном и кривичном одговорношћу, што се односи и на услов из члана 75. став 2. Закона: да достави писану изјаву у којој ће изричито навести да је поштовао обавезе које произлазе из важећих прописа о заштити на раду, запошљавању и условима рада, заштити животне средине и гарантује да је ималац права интелектуалне својине.